maandag 7 november 2016

Tabletcafé Ommen op Samen Actief Dag voor 65+ers

Het Tabletcafé in Ommen is open op de bovenverdieping van de Bibliotheek, elke derde donderdag van de maand. Dat zou dus nu op 17 november het geval zijn. Maar we kregen een verzoek. De dag ervoor, woensdag 16 november is er in de Caroussel (waar de Bibliotheek dus ook in zit) een Samen Actiefdag voor 65 plussers. U hebt daar vast meer over gelezen. Allerlei activiteiten tussen 10:00 en 15:30. Het verzoek was, of het Tabletcafé ook een keer naar deze woensdag wil verhuizen en dat doen we om 13:00 uur tot 15:00 uur.

Dus éénmalig in plaats van  donderdag op woensdag 16 november 13:00 uur.

Het Tabletcafé is geen cursus. We komen bij elkaar en nemen ons Tablet (Android of Apple) mee (of onze smartphone (eigenlijk een klein tablet). En dan laten we aan elkaar zien wat we er mee doen, we vragen elkaar om hulp en zo worden het een paar aangename uurtjes. De Bibliotheek zorgt voor koffie (tegen een vrijwillige bijdrage) en verder zijn er geen kosten aan verbonden.

Vast aanwezig op de derde donderdag van de maand namens de Bibliotheek: Frits Gerrits Jans, Renée Apon,  Hans Overduin en Ben Kruitbosch. Het is overigens steeds een gezamenlijke opstart en een open einde. Ook kunt u later binnenkomen als u eventuele vragen hebt of zo. 

We hebben al eens het lenen van e-boeken via de Bibliotheek behandeld en een groot aantal mensen maken hier inmiddels gebruik van. Maar daar liggen kennelijk toch nog wat drempels. Daarom is er elke donderdag van 10:00-11:00 uur iemand in de Bibliotheek aanwezig, met name voor assistentie bij het lenen van e-books. Dit is dus elke donderdag en gaat buiten het Tablet-café om.


We willen het in het Tablet Café zeker niet moeilijk gaan maken en ook niet met alle winden mee waaien maar we zijn er van overtuigd dat ouderen die langer thuis (moeten) blijven heel veel plezier van het Tablet kunnen hebben. En daarom moeten ze NU leren daar mee om te gaan…… we zouden zeggen: “nu het nog kan!”  Welkom allemaal: deze keer op woensdag 16 november 2016 om 13:00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten