dinsdag 16 februari 2016

ROVA app en andere handige appjes
Donderdag 18 februari:

Hieronder een lijst van Apps die we allemaal al eens hebben behandeld in het Tabletcafé. Deze lijst lopen we op 18 februari nog eens weer langs en kan altijd dienen om elkaar te helpen!

Wat hebben we allemaal al laten zien?

Apple
Android
omschrijving
Met de ROVA-app heeft u altijd de actuele inzameldagen bij de hand, kunt u een herinnering voor de verschillende inzameldagen instellen, of kunt u de ROVA-plastic zakken bestellen (indien van toepassing). Ook staat er informatie in over de verschillende afvalsoorten die u thuis tegen komt.
Met de Jumbo app bestel je vlot en eenvoudig je boodschappen. De Jumbo app is beschikbaar voor iOS en Android en werkt perfect op je smartphone of tablet.
Appie is de gratis AH app voor op je telefoon. Met Appie kun je makkelijk een boodschappenlijst maken, boodschappen bestellen of zoeken in de recepten van Allerhande.
Handig in de winkel
Vind je boodschappen snel terug in de winkel. Sorteer het boodschappenlijstje op de volgorde van de looproute in je eigen AH winkel. En streep de boodschappen af terwijl je boodschappen doet.
Gmail, met een account van Gmail krijg je erg veel mogelijkheden, o.a. eigen mail enz. NB Gmail en Android zijn beide Google-producten

De Bibliotheek, e-books lenen

Elke donderdagmiddag ondersteuning in de Bieb van 16:00 – 16:30
Via Spotify is bijna alle muziek van de wereld af te spelen als je online bent. Er bestaan twee versies, de gratis ( Free ) versie en de premium ( betaalde ) versie. En niets is gratis, dus de gratis versie wordt onderbroken door advertenties. Maar toch is er heel goed te werken met de gratis versie. Als je googled op Spotify handleiding, kom je veel hulp tegen. Maar het is ook goed zelf uit te proberen.
NB KPN Alles-in-één-abonnees hebben recht op gratis de Premium versie van 10,- per maand. Kun je regelen via de klantenservice

Spel Bubble shooter. Ben je op zoek naar een leuk spelletje dat puzzelen en strategie combineert? Dan ben je op het juiste adres
Collages maken van je foto’s, Photogrid voor Android is wel wat lastiger, veel reclames.
De app van de Nederlandse Publieke Omroep:

NPO
Raad je plaatje.
Details van foto’s raden.
Mahjong

Zoek dubbele stenen die vrij liggen en ze verdwijnen. Het is een soort solitaire geworden met ingewikkelde afbeeldingen.

1010!
Rijtjes volmaken

Er zijn ook meerdere versies van Lingo in een app verschenen, kies wel voor een nederlandse versie.
En woordzoekerfans komen ook ruim aan bod in de Appstore of Playstore. Ook weer: Neerlands!
Camscan, scannen met je tablet.
Ook complete teksten inscannen!
WordnRoll - de aktie puzzel woord game waarbij je letters aan een draadje hangen! Ondersteuning : http://www.wordnroll.com/


Word
Excel
Powerpoint

Allemaal gratis op mobiele apparaten (telefoon of tablet)
Marktplaats, altijd een heerlijke snuffelapp.

De volgende keer gaan we kijken naar
QR codes. 
 
Zin in een speurtocht door de bibliotheek?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten