zaterdag 15 oktober 2016

Donderdag 20 oktober, 10.00 - 12.00 uur

Sinds oktober 2014 draait er in de Bibliotheek van Ommen het zogenaamde “Tabletcafé”, een gezellige bijeenkomst van mensen die hun tablet beter willen leren kennen. De overheid wil graag dat de bibliotheken beter gebruikt worden ( Programma: Benut uw Bibliotheek Beter ) en de Bieb van Ommen doet daar graag aan mee. Dat leest u in artikelen over allerlei activiteiten en ook in dit bericht over het Tabletcafé.
We hebben wel bijeenkomsten gehad met zo’n 40 mensen en ze gebruiken hun tablet bepaald niet als dienblad voor de koffie. Vast aanwezig op de derde donderdag van de maand namens de Bibliotheek: Frits Gerrits Jans, vrijwilligster Renée,  Hans Overduin en Ben Kruitbosch. Zoals altijd, op de derde donderdag van de maand van 10:00 uur tot rond 12:00 uur. Het is overigens steeds een gezamenlijke opstart en een open einde. Ook kunt u later binnenkomen als u eventuele vragen hebt of zo. We hebben al eens het lenen van e-boeken via de Bibliotheek behandeld en een groot aantal mensen maken hier inmiddels gebruik van. Maar daar liggen kennelijk toch nog wat drempels. Daarom is er elke donderdag van 10:00-11:00 uur iemand in de Bibliotheek aanwezig, met name voor assistentie bij het lenen van e-books. Dit is dus elke donderdag en gaat buiten het Tablet-café om.


We willen het in het Tablet Café zeker niet moeilijk gaan maken en ook niet met alle winden mee waaien maar we zijn er van overtuigd dat ouderen die langer thuis (moeten) blijven heel veel plezier van het Tablet kunnen hebben. En daarom moeten ze NU leren daar mee om te gaan…… we zouden zeggen: “nu het nog kan!”  Welkom allemaal: donderdag 20 oktober vanaf 10:00 uur tot maximaal 12:00 uur (open einde). De koffie staat weer klaar, de gezelligheid, daar zorgt u zelf toch ook voor?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten